Voetbalclubs Londen

Londen, de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, herbergt een indrukwekkend aantal voetbalclubs, verdeeld over verschillende competities. Met maar liefst 18 voetbalclubs die actief zijn in de professionele Engelse competities, biedt de stad voetbalfans een schat aan mogelijkheden om hun favoriete sport te volgen. Hier is een overzicht van het aantal voetbalclubs uit Londen per league voor het seizoen 2022/2023:
  • Premier League Voetbalclubs Londen: 7 clubs
  • EFL Championship Voetbalclubs Londen: 3 clubs
  • EFL League One Voetbalclubs Londen: 2 clubs
  • Overige leagues Voetbalclubs Londen: 5 clubs

Premier League Voetbalclubs Londen

Londen is trots op zijn vertegenwoordiging in de Premier League, met zes voetbalclubs uit de stad die strijden in de hoogste Engelse voetbalcompetitie. Laten we eens kijken naar elk van deze clubs en hoe je tickets kunt kopen of een voetbalreis kunt boeken om hun wedstrijden bij te wonen:

Arsenal FC

Arsenal, opgericht in 1886, behoort tot de oudste voetbalclubs in Londen. Ze hebben een rijke geschiedenis in zowel de Engelse als de Europese competities. Arsenal heeft talloze titels gewonnen, waaronder meerdere Premier League en FA Cup overwinningen. Bekende spelers zoals Thierry Henry, Tony Adams, Dennis Bergkamp, en huidige sterren zoals Bukayo Saka hebben het shirt van Arsenal gedragen. Het Emirates Stadium, gelegen in Islington, biedt plaats aan meer dan 60.000 voetbalfans uit Londen. De North London Derby tegen Tottenham Hotspur is een van de meest intense rivaliteiten tussen voetbalclubs Londen. Wil je een wedstrijd van Arsenal bijwonen? Koop hier je arsenal tickets of boek een voetbalreis arsenal.

Chelsea FC

Chelsea, opgericht in 1905, heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan sinds de overname door Roman Abramovich in 2003. Ze hebben talloze Premier League- en FA Cup-titels veroverd, evenals de UEFA Champions League. Bekende spelers zoals Frank Lampard, Didier Drogba, John Terry, en huidige sterren zoals Mason Mount hebben het Chelsea-shirt gedragen. Stamford Bridge, gelegen in Fulham, is het historische thuis van Chelsea en trekt voetbalfans uit heel Londen. De West London Derby tussen Chelsea en clubs als Fulham is altijd spannend voor voetbalclubs uit Londen. Wil je een wedstrijd van Chelsea bijwonen? Koop hier je chelsea tickets of boek een voetbalreis chelsea.

Tottenham Hotspur FC

Tottenham Hotspur, opgericht in 1882, staat bekend om zijn aanvallende speelstijl en trouwe aanhang van voetbalfans uit Noord-Londen. Spurs hebben de Premier League nog niet gewonnen, maar hebben wel indrukwekkende FA Cup- en UEFA Cup-overwinningen op hun naam staan. Bekende spelers zoals Harry Kane, Gareth Bale, Teddy Sheringham en vele anderen hebben bijgedragen aan de roem van Tottenham Hotspur, een van de bekendste voetbalclubs uit Londen. Het Tottenham Hotspur Stadium, ook bekend als de “New White Hart Lane,” is een modern juweeltje in de stad en trekt voetbalfans uit heel Londen. De North London Derby is een van de meest intens gevolgde rivaliteiten tussen voetbalclubs Londen. Wil je een wedstrijd van Tottenham Hotspur bijwonen? Koop hier je Tottenham tickets of boek een voetbalreis Tottenham.

West Ham United FC

West Ham United, opgericht in 1895, heeft een sterke band met de oostelijke delen van Londen en is geliefd bij voetbalfans uit deze regio. West Ham heeft de FA Cup en de UEFA Cup Winners’ Cup gewonnen en blijft een opvallende naam onder voetbalclubs in Oost-Londen. Bekende spelers zoals Bobby Moore, Paolo Di Canio, en huidige sterren zoals Declan Rice zijn iconische figuren voor voetbalfans uit Londen. Het London Stadium in Stratford is het huidige thuis van West Ham en ontvangt voetbalfans uit heel Londen voor wedstrijden. De rivaliteit met Millwall is berucht en blijft een belangrijk onderdeel van de voetbalcultuur in Londen. Wil je een wedstrijd van West Ham United bijwonen? Koop hier je West Ham United tickets of boek een voetbalreis West Ham United.

Crystal Palace FC

Crystal Palace, opgericht in 1905, heeft zijn ups en downs gehad in de Premier League en heeft een toegewijde aanhang van voetbalfans in Zuid-Londen. Hoewel ze geen grote trofeeën hebben gewonnen, staan ze bekend om hun vechtlust, wat hen een speciale plek geeft onder voetbalclubs uit Zuid-Londen. Bekende spelers zoals Wilfried Zaha, Mark Bright, en anderen hebben bijgedragen aan de erkenning van Crystal Palace onder voetbalfans uit Londen. Selhurst Park is al lang het thuisstadion van Crystal Palace en blijft een bedevaartsoord voor voetbalfans in Zuid-Londen. De Zuid-Londen Derby tegen Charlton Athletic is een opwindende ontmoeting die veel voetbalfans uit Londen aantrekt. Wil je een wedstrijd van Crystal Palace bijwonen? Koop hier je Crystal Palace tickets of boek een voetbalreis Crystal Palace.

Brentford FC

Brentford maakte in 2021 zijn debuut in de Premier League, na jaren van opmars door de voetbalpiramide. Ze hebben zich snel aangepast aan het hoogste niveau van het Engelse voetbal en worden nauwlettend gevolgd door voetbalfans uit Londen. Bekende spelers zoals Bryan Mbeumo, Ivan Toney, en anderen hebben deel uitgemaakt van de opkomst van Brentford als een van de nieuwe Premier League-voetbalclubs uit Londen. Brentford Community Stadium is hun nieuwe onderkomen en wordt druk bezocht door voetbalfans uit de stad. De rivaliteit met Fulham is een van hun meest opvallende, wat veel aandacht trekt van voetbalfans uit Londen. 

Fulham FC

Fulham FC, opgericht in 1879, is een voetbalclub met een rijke geschiedenis in het Engelse voetbal. Gevestigd in West-Londen, heeft de club zowel in de Premier League als in de lagere divisies gespeeld en heeft ze deelgenomen aan Europese competities, zoals de UEFA Europa League. Bekende spelers, waaronder Clint Dempsey, Louis Saha en Danny Murphy, hebben het Fulham-shirt gedragen, terwijl huidige sterren zoals Aleksandar Mitrović de erfenis van de club voortzetten. Craven Cottage, gelegen aan de oevers van de rivier de Theems, is het iconische stadion van Fulham dat voetbalfans uit Londen aantrekt. De club heeft historische rivaliteiten met Chelsea, Queens Park Rangers en andere lokale teams, waardoor hun wedstrijden altijd intens en opwindend zijn voor de voetbalcultuur in West-Londen. Wil je een wedstrijd van Fulham bijwonen? Koop hier je Fulham tickets of boek een voetbalreis naar Fulham.

EFL Championship Voetbalclubs Londen

De EFL Championship is de op een na hoogste Engelse voetbalcompetitie, en Londen heeft verschillende voetbalclubs die hieraan deelnemen. Hier zijn twee van deze voetbalclubs, inclusief links naar een ticketpagina en een voetbalreizenpagina:

Queens Park Rangers FC (QPR)

Queens Park Rangers, opgericht in 1882, heeft een rijke geschiedenis in de Engelse voetbalpiramide en is een van de bekendste voetbalclubs uit West-Londen. Ze hebben de Football League First Division (nu bekend als de Premier League) gewonnen in het seizoen 1975-1976, wat een mijlpaal is voor voetbalclubs uit Londen. Stan Bowles, Rodney Marsh, en anderen hebben bijgedragen aan de erkenning van QPR onder voetbalfans uit Londen. Loftus Road is hun historische thuisbasis, hoewel ze plannen hebben voor een nieuw stadion dat de aandacht zal trekken van voetbalfans uit Londen. De West London Derby tegen clubs als Chelsea en Fulham is altijd intens en trekt veel voetbalfans uit Londen. Wil je een wedstrijd van Queens Park Rangers bijwonen? Koop hier je QPR tickets of boek een voetbalreis Queens Park Rangers.

Millwall FC

Millwall, opgericht in 1885, heeft een trouwe aanhang en een kenmerkende identiteit binnen voetbalclubs uit Zuid-Londen. Ze hebben de FA Cup-finale bereikt in 2004, een prestatie die gewaardeerd wordt door voetbalfans uit Londen. Bekende spelers zoals Teddy Sheringham, Tim Cahill, en anderen hebben hun stempel gedrukt op de geschiedenis van Millwall en zijn geliefd bij voetbalfans uit Londen. The Den, gelegen in Bermondsey, is hun thuisbasis en een belangrijke plek voor voetbalfans uit Zuid-Londen. De South London Derby tegen Charlton Athletic is een bekende rivaliteit die de aandacht trekt van voetbalfans uit Londen. Wil je een wedstrijd van Millwall bijwonen? Koop hier je Millwall tickets of boek een voetbalreis Millwall.

Watford FC

Watford FC, gevestigd in Hertfordshire, bevindt zich in de nabijheid van Londen en speelt in de Engelse voetbalcompetities. De club heeft door de jaren heen perioden van succes gekend, met hoogtepunten zoals promoties naar de Premier League. Bekend om hun geel-zwarte kleuren, heeft Watford FC een toegewijde fanbasis en heeft het in het verleden opwindende wedstrijden gespeeld tegen andere voetbalclubs uit Londen, wat bijdraagt aan de voetbalcultuur in de regio. Het Vicarage Road Stadium is hun thuisbasis en biedt een levendige sfeer voor voetbalfans die de club ondersteunen.

Naast de clubs uit de twee belangrijkste voetbalcompetities in Engeland zijn er nog acht andere professionele voetbalclubs in Londen actief, in de League One,League Two en de Conference International. Charlton Athletic en Leyton orient komen uit in de League One. AFC Wimbledon en Sutton United maken deel uit van de League Two, terwijl Barnet, Bromley, Dagenham & Redbridge en Wealdstone hun vertegenwoordiging in de Conference International hebben. Dit betekent dat er in totaal maar liefst achttien professionele voetbalclubs uit Londen actief zijn op verschillende niveaus van het Engelse voetbal.

Ervaringen

Zij gingen je voor

Volg ons ook hier